Wil jij slimmer wonen? Maak dan gebruik van Jung schakelmateriaal

  • door

Als je aan slimmer wonen denkt dan kan je veel kanten op. Maar een van de meest populaire vormen, en simpelweg de meest eenvoudige, is de besturing van verlichting. Met het schakelmateriaal van Jung weet je dat je goed op weg bent naar een slimmer huis. We leggen je uit welke soorten bedieningen er zijn en wat de waarde daarvan is. Lees je met ons mee?

De klassieker: Handmatig

De meest klassieke bediening is toch wel de handmatige bediening. Doordat wij gewend zijn om de verlichting met handmatige bediening te besturen is dit nog steeds de meest verkochte bediening. Dankzij de handmatige bediening kan je schakelen, sturen en dimmen. Elk apparaat of in groepen. Het grote voordeel is dat je heel eenvoudig en efficiënt de verlichting kan regelen.

Automatische bediening

Dankzij bewegingssensoren wordt de verlichting aangezet. Je kan ervoor kiezen om dit zowel binnen als buiten te regelen. Ideaal als je bijvoorbeeld ’s avonds laat in huis loopt en graag door middel van beweging het licht aan wilt laten gaan. Daarnaast brengt het grote voordeel met zich mee dat mocht er ooit iemand van plan zijn om in te breken dat de jouw verlichting aanspringt. Dit schrikt de boeven wel af!

Radiografische bediening

Met een radiografische bediening kan je bijvoorbeeld vanaf de bank met je smartphone de verlichting regelen. Daarnaast kan je met eNet de jaloezieën en rolluiken meenemen door deze te bedienen. Zo creëer je de perfecte setting voor ieder moment. Dit is ook een perfecte oplossing voor bedrijven, voor de veiligheid.

KNX

Dankzij de Smart KNX techniek kan je niet alleen je verlichting bedienen, veel meer dan dat! Door KNX te koppelen aan de overige prachtige technologieën geniet je van het ultieme wooncomfort. Ook daarom is Jung schakelmateriaal de ideale zet voor jouw woning.