Welke vloer moet ik kiezen?

  • door

Heb je net een nieuw huis gekocht of een huurwoning gehuurd? Dan ben jij wellicht in overweging om een nieuwe vloer aan te leggen. Maar in de volgende fase is het belangrijk welk type vloer je wilt gaan leggen. Wil je een authentieke houten vloer, of juist voor gemak gaan, maar ook rekening houdend met het budget. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een PVC vloer en een houten vloeren. 

PVC vloeren  

Ten eerste gaat een pvc-vloer een stuk langer mee dan een laminaten of vinylen vloer. Het is een sterke vloer waar je jarenlang plezier van beleeft en nauwelijks rekening hoeft te houden met heftige beschadigingen. Ook is de vloer zeer gebruiksvriendelijk in het onderhoudt. Omdat het een glad oppervlak heeft is een simpele stof- en dweilbeurt gemakkelijk gedaan. Veel mensen kiezen voor deze optie omdat PVC vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming. Pvc-vloeren passen zich gemakkelijk aan de temperatuur van de omgeving aan.  

Elk voordeel heeft ook z’n nadeel. Zo is een PVC vloer niet een goedkope vloer in de aanschaf en een stuk duurder dan bijvoorbeeld een laminaten vloer. Echter ontstaan er sneller krassen op een PVC vloer dan een laminaten vloer. Dit kan door vuil, steentjes of zand komen. Een goede tip om dit te voorkomen is het plaatsen van viltjes onder de drukpunten van meubels.  

Houten vloeren  

Een houten vloer geeft een warme uitstraling, en draagt bij aan een gezellige sfeer in je huis. Houten vloeren gaan vaak gepaard met een klassieke en authentieke uitstraling. Het is zowel een voordeel als een nadeel dat een houten vloer een natuurproduct is. Een voordeel is dat een houten vloer erg lang meegaat. Het is een tijdloos product wat al gauw bij alle woonstijlen past.  

Nadelen van een houten vloer is dat het aardig tijdsintensief is om de vloer schoon te maken. Omdat een houten vloer een natuurlijk product is, moet je er rekening mee houden dat de vloer bij warm weer uitzet en bij vochtig weer krimpt. Als je voor vloerverwarming wilt gaan, is PVC een betere optie. Bij verschillende houtsoorten kan vloerverwarming namelijk voor problemen zorgen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *