Wat zijn de grootste verschillen tussen PVC en laminaat?

  • door

De vloer is een van de meest gebruikte onderdelen van een woning. De vloer ligt centraal in de woning en bevindt zich op de grond. Dit betekent dat jij en eventueel jouw huisdieren de vloer iedere dag weer zullen bewandelen. Het is dan ook belangrijk om de juiste vloer uit te kiezen voor in jouw woning. Niet alleen moet het een vloer zijn die het interieur afmaakt, maar het moet ook een vloer zijn die lang meegaat en een langere tijd haar mooie uitstraling bewaart! 

De traditionele houten vloer voldoet uiteraard aan deze twee vereisten. Echter, om de levensduur van een houten vloer te maximaliseren en deze zo lang mogelijk mooi te houden moet je deze ieder jaar onderhouden. De frequentie van onderhoud heeft de afgelopen jaren veel mensen doen overstappen op een vloer van een niet-natuurlijk materiaal. Er zijn tal van opties als het gaat om vloeren van niet-natuurlijke materialen, maar momenteel zijn de populairste de PVC-vloer en de laminaatvloer. In deze blog vertellen we je wat de grootste verschillen zijn tussen de beide materialen!

Verschillen laminaat en PVC

Er zijn diverse verschillen tussen laminaat en PVC. De grootste verschillen liggen hem in het feit dat in de essentie de PVC-vloer een betere vloer is dan de laminaatvloer. De laminaatvloer wint het voornamelijk op prijsgebied. De PVC-vloer is op enkele gebieden beter dan de laminaatvloer. Zo kun je onder een PVC-vloer vloerverwarming plaatsen en kraakt de vloer veel minder dan de laminaatvloer. Als deze verschillen voor jou doorslaggevend zijn, dan kun je beter voor de PVC-vloer van bijvoorbeeld Floorify PVC kiezen!  Als je geen vloerverwarming wilt en bijvoorbeeld in een vrijstaande woning woont, dan kun je in principe net zo goed kiezen voor de goedkope maar oerdegelijke laminaatvloer! Als je op zoek bent naar een goede laminaatvloer voor weinig geld, overweeg dan zeker eens de vloeren van Ambiant Laminaat

Overeenkomsten laminaat en PVC

Doordat de beide vloeren gemaakt zijn van niet-natuurlijke materialen vereisen ze nagenoeg geen onderhoud. De materialen zullen veel minder makkelijk vocht opnemen dan bijvoorbeeld een houten vloer en hierdoor kun je vaak het vocht al verwijderen voordat enige schade is toegedaan. Je kunt de vloeren al op de juiste manier onderhouden door ze eens in de zoveel tijd met de stofzuiger stofvrij te maken. Het grootste nadeel van de beide vloeren ten opzichte van de houten vloer zit hem juist in het niet-natuurlijke materiaal. Doordat de vloeren van niet-natuurlijke materialen zijn gemaakt, zijn krassen erg moeilijk om te verwijderen. Waar je een houten vloer kunt schuren om de kras te verwijderen, is dit bij laminaatvloeren en PVC-vloeren niet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *