Terrastegels

terrastegels

Om je tuin op de juiste manier in te richten is het belangrijk om de juiste terrastegels te kiezen. Echter hoeft dit geen probleem te zijn, want er is een groot assortiment aan terrastegels. Een terrastegel wordt vaak gezien als een belangrijk item van de tuin. Er zijn verschillende sterkteklassen en prijsklassen. Dit wordt ook wel segmenten genoemd. Voor de tegels in je tuin is er dus een keuze uit een hoog en laag prijssegment. 

terrastegels

Verschillende soorten maten en kleuren

Om een goede keuze te maken uit alle verschillende mogelijkheden. Is het verstandig om je goed voor te bereiden of voor te laten lichten. Dit voorlichten kan je doen bij een leverancier of bij een architect. Als je er zelf niet uit komt, kunnen zij met jou meedenken. Zij zullen jou vertellen wat het mooiste resultaat op zal leveren in jouw situatie.  

terrastegels

Onderhoud terrastegels

Als je de juiste tegels gevonden hebt, is het belangrijk dat deze op de juiste manier gelegd worden. In sommige gevallen is het zelfs verstandig om de tuintegels op een betonnen laag aan te brengen, dit is afhankelijk van je belasting. Maar de ervaring leert dat het onderhoud in dit geval een stuk minder is. Dit komt omdat het zand onder je terrastegels weg zal spoelen tijdens het reinigen. Voor het reinigen van terrastegels kan je een hogedrukspuit gebruiken. Als je deze niet tot je beschikking hebt is het reinigen zelfs mogelijk met een goede bezem en wat schoonmaakmiddel.