Re-integratie tweede spoor uitgelegd

Een zieke collega is voor iedereen vervelend. Behalve dat de persoon in kwestie gemist wordt op de werkvloer op persoonlijk vlak zullen ook de werkzaamheden moeten worden verdeeld onder het resterende personeel. Dit is niet voor elk bedrijf zo maar op te vangen en met name kleinere bedrijven hebben moeten om personele problemen op te vangen. Het is dus zaak om de zieke collega zo goed en snel mogelijk werk op de werkvloer te laten re-integreren. 

Wat als dit niet mogelijk is?

Helaas komt het ook vaak genoeg voor dat dit niet lukt. De werknemer heeft bijvoorbeeld een beperking opgelopen waardoor de werkzaamheden voor hem of haar niet meer uitvoerbaar zijn. In zo een geval komt reintegratie tweede spoor om de hoek kijken. Het UWV beoordeeld in de eerste plaats of de werkgever genoeg moeite heeft gedaan om de zieke werknemer weer aan het werk te krijgen. Blijkt dit zo te zijn maar is de werknemer toch niet meer in staat dezelfde of een andere functie bekleden in het bedrijf dan kan er worden gekeken worden naar passend werk buiten het bedrijf. 

Waar kan je op rekenen?

Gelukkig sta je er als werkgever niet alleen voor. Er kan aanspraak gemaakt worden op subsidies waarmee omscholing of loopbaanadvies kunnen worden aangevraagd om zo de transitie naar een nieuwe werkgever de vergemakkelijken. Mocht je hier hulp advies bij nodig hebben dan zijn er tal van organisaties die u hierbij kunnen ondersteunen. Op die manier komen zowel werkgevers als werknemers een stapje verder.

Bron:adxpert.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *