Je vakantiehuis verhuren? Het kan!

  • door

Mensen die al enkele jaren een vakantiehuis hebben of mensen die nog maar net een leuke vakantiewoning hebben gekocht, zullen op een bepaald moment de overweging maken om hun vakantiehuis te verhuren. Op zich lijkt het een logische volgende stap, maar zorg er dan wel voor dat je goed voorbereid bent. Je kunt immers net zoals tienduizenden andere Nederlanders en Belgen je vakantiehuis verhuren als je rekening houdt met een aantal zaken.

Een vakantiehuis verhuren in het buitenland

Een vakantiehuis verhuren in je eigen land is net iets eenvoudiger dan eentje verhuren in het buitenland. Je bent immers net iets beter op de hoogte van de plaatselijke wetgeving en regeltjes. Om een vakantiehuis in het buitenland te verhuren, kan je zelf op onderzoek gaan of kan je professionele verhuurbureau ’s of immobiliënkantoren onder de arm nemen. Ze zullen waarschijnlijk een percentage van de verhuur vragen, maar je bent wel zeker dat alles volgens de regels van de kunst verloopt.

Wat betreft die regels van de kunst, weten professionele partijen ook hoe je vakantiehuis aan de man te brengen. Via verschillende marketingkanalen zoals sociale media, publiciteitscampagnes en ga zo maar door is hun bereik waarschijnlijk veel groter dan jouw bereik. En een groter bereik dat betekent meer kans op potentiële huurder en meer inkomsten. De commissie die je dan moet betalen, betaalt zich automatisch terug.

Foto’s zijn de brandstof van je verhuur

Foto’s dat is de brandstof om je verhuur in vuur en vlam te zetten. Als mensen op zoek gaan naar een vakantiehuis komen ze al gauw in een fase terecht waarbij ze zich nog enkel op interessante foto’s gaan richten om een eerste selectie te maken. Wil je een huis verhuren, zorg er dan voor dat je eigendom zo mooi mogelijk in de schijnwerpers wordt geplaatst. De juist visibiliteit verhoogt de populariteit!