Huis verkopen? Schakel de hulp van een makelaar in!

  • door

Ben jij aan het overwegen om je huis te verkopen? Dan vraag je je mogelijk af of het handig is om een makelaar in te schakelen. Een huis verkopen zonder het inschakelen van de hulp van een professional is natuurlijk mogelijk maar vaak wordt het proces onderschat. Er komt van alles bij kijken naast het plaatsen van een advertentie of een ‘te koop’-bord plaatsen voor het huis. Lees in dit artikel wat de voordelen zijn van een makelaar, en waarom je deze in zou moeten schakelen.

Regels en papierwerk

Een van de dingen die onderschat wordt bij het verkopen van een huis of woning is de hoeveelheid papierwerk die erbij komt kijken, en de hoeveelheid regels waaraan voldaan moet worden. Een makelaar kent het proces rondom een huizenverkoop door en door en daarbij ook alle regels, gebruiken en formaliteiten die daarmee gepaard gaan. Een goede makelaar zal zorgen dat ook uw eigen belangen beschermd worden in het koopcontract. Hiermee wordt voorkomen dat de andere partij de aankoop van uw huis op een later moment spontaan kan ontbinden. Door de hulp van een makelaar in te schakelen hoef je je niet druk te maken om de juridische aspecten van de verkoop.

Netwerk

Misschien heeft u toch onderschat hoe snel het verkopen van uw huis zou verlopen. Het inschakelen van een makelaar heeft ook nog eens het voordeel dat zij in hun beheer beschikken over een grote hoeveelheid geïnteresseerden. Een makelaar stuurt een actueel aanbod aan huizen door aan geïnteresseerden en dat kan het verkoopproces mogelijk versnellen.

Onderhandelen van de verkoopprijs

Misschien is het eindelijk zo ver: je hebt een potentiële koper gevonden voor uw huis. Dat is heel fijn, maar vanzelfsprekend wil je de beste prijs voor het huis ontvangen. Het is gebleken dat veel mensen het niet prettig vinden om te onderhandelen en zijn bang dat de koper mogelijk zal afhaken middels deze tactiek. Op zo’n moment kan het ook fijn zijn om een makelaar te hebben omdat deze als een tussenpersoon fungeert en stevig onderhandelen wordt gezien als onderdeel van het takenpakket van een makelaar. Deze beschikt daarnaast ook over veel ervaring en expertise in het onderhandelen waardoor dit niet verkeerd opgevat kan worden door de potentiële koper. Uiteraard wordt deze expertise gebruikt om de hoogste verkoopprijs voor u te regelen.

Bron: https://www.ikganaarvmk.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *