Hoe ziet een groot bouwproject eruit?

  • door

De afgelopen jaren zien we in Nederland een stijging in grote bouwprojecten. Vooral in wijken in de buurt van de randstad wordt er hard gewerkt aan nieuwbouwprojecten. Hoe ziet zo een groot bouwproject eruit? Met de volgende bouwfases krijg je beter inzicht in de gang van zaken voordat jij een nieuwe woning in gaat. Ben je zelf een bouwbedrijf en ben je opzoek naar nieuwe, grote, bouwprojecten? Lees dan snel verder! We geven je advies en tips in de verschillende fases bij een bouwproject die wordt gepland voor de lange termijn.

De standaard fases van een groot bouwproject

Je kunt een bouwproject onderverdelen in verschillende bouwfasen: initiatiefase, uitwerkingsfase, ontwerpfase, aanbestedingsfase, uitvoeringsfase en de opleveringsfase. Dit zijn de standaard bouwfasen waar je van uit kunt gaan. Hier en daar worden er wat fasen toegevoegd of aangepast.

Wat heb je nodig bij een bouwproject?

Bij een groot bouwproject heb je enorm veel spullen nodig. Voor iedere bouwfase gelden andere regels en heb je weer nieuwe spullen nodig. Om het makkelijker te maken hebben we het op een rijtje gezet voor je:

  • Handige accessoires zoals betonblokmallen waarmee je goede betonblokconstructies kunt bouwen;
  • Personeel die weet wat er moet gebeuren en die ervoor zorgen dat het werk zo effici├źnt en veilig mogelijk wordt uitgevoerd;
  • Materialen zoals BETONBLOCK en grondstoffen om mee te kunnen bouwen. Dit verschilt natuurlijk per bouwproject.

De tijdlijn van een bouwproject

Een kleine verbouwing in of rondom je huis, een verhuizing van een kantoor. Dit zijn vaak geen hele grote bouwprojecten en zijn sneller af. Grote bouwprojecten hebben een iets andere tijdlijn. Je kunt uitgaan van minimaal een halfjaar bij een groot bouwproject. Voordat er echt gebouwd kan worden, zijn bedrijven bezig met genoeg en het juiste materiaal vinden, de planning maken, de producten en diensten bestellen en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *