Hoe vind ik een betrouwbare makelaar in Enschede

Als je al meerdere keren bent verhuisd dan weet je dat de ene makelaar de andere niet is. Bij het ver- en aankopen van een huis gaan grote bedragen gemoeid. Het is dus belangrijk dat je een goed gevoel bij de makelaar hebt. Je moet de makelaar erop kunnen vertrouwen dat je niet te veel courtage betaald. En dat er geen achterliggende gebreken aan een woning zitten. Zelf heb ik ook zaken gedaan met een makelaar in Enschede. Zelf heb ik deze samenwerking als zeer prettig ervaren. De makelaar heeft mijn huis goed kunnen verkopen en heeft alles netjes afgehandeld. Ik geef je dan ook graag een aantal tips waar je op moet letten als je een makelaar gaat kiezen. 

Kies altijd een NVM-makelaar

NVM wordt vaak gezien als het “keurmerk” van de makelaarsbranche. Je mag jezelf niet zomaar een NVM-makelaar noemen want je moet hiervoor de benodigde cursussen en opleidingen hebben gedaan. Dit soort makelaars hebben vaak bijzonder goede kennis van zaken en kunnen je daarom uitstekend adviseren. 

Kies een lokale makelaar

Lokale makelaars hebben vaak meer verstand van bepaalde wijken dan makelaars die zelf niet uit de stad komen. Zelf zou ik er niet zo snel voor kiezen om bijvoorbeeld een huis in Enschede bij een makelaar in Nijverdal te kopen. Als je een makelaar treft die zelf alleen actief is in dat gebied dan is de kans groter dat je extra verdiepende informatie van deze makelaar kunt ontvangen. 

Review lezen op Funda

Op Funda kun je zeer veel recensies vinden over mensen die zijn geholpen door een makelaar. Lees voordat je een afspraak wilt gaan maken gewoon eens wat reviews van andere klanten van die makelaar. Als deze allemaal vol lof over dit makelaarskantoor schrijven dan is de kans zeer groot dat jij ook goed wordt geholpen. Als er vooral negatieve reacties staan dan kun je jezelf beter nog even bedenken voordat je hier een afspraak in gaat plannen. Ook op Google en andere reviewsites kun je veel informatie en ervaringen over makelaarskantoren vinden.