Hoe kies ik mijn makelaar?

Ben je bezig met het kopen van een huis of het verkopen ervan? Dan komen er veel verschillende zaken bij kijken. Sommige mensen kiezen ervoor om al deze zaken te regelen. Dat is geen probleem natuurlijk. Maar het is vaak toch wel handiger om een makelaar in te schakelen. Een makelaar regelt alle zaken van A tot Z. Makelaars zijn handig omdat ze je veel kunnen helpen bij het kopen van een huis. Maar hoe kies ik de juiste makelaar uit? In dit artikel ga ik je er van alles over vertellen! 

Netwerk 

In je netwerk zijn er vast wel aanbevelingen voor een makelaar. Het is natuurlijk altijd goed om even in je eigen netwerk te vragen voor advies. Het voelt altijd vertrouwder aan als er iemand ervaringen heeft met de desbetreffende makelaar. Wat ook altijd helpt is om advies te vragen aan je familie. Verder is het altijd belangrijk om je eigen gevoel te volgen. Want uit eindelijk ben jij de gene die de zaken af handelt met de makelaar.  

Behoeftes 

De behoeftes verschilt bij iedereen. Sommige makelaars hebben bijvoorbeeld meer ervaring met de behoeftes die jij hebt. Hypotheek met BKR? Dat is zeker mogelijk. Ik raad het ook aan om altijd een vrijblijvende afspraak met een makelaar te maken. Zo kan je al jouw wensen bespreken met de makelaar. Als het een goed gesprek was en je vind dat jullie matchen dan is het goed! 

De keuze 

Uit eindelijk ben jij de gene die de keuze maakt. Ik raad het om je hart te volgen en om rustig na te denken over deze keuze. Eerst dacht ik dat een huis kopen met BKR onmogelijk was. Maar door rustig te blijven en om gesprekken te voeren met mijn makelaar is het uit eindelijk gelukt. Nu ben ik aan het genieten in mijn huisje.