Een serre bouwen

  • door

Ga je een serre bouwen, dan doe je dat niet zomaar eventjes. Er komt namelijk heel wat bij kijken. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee dient te houden en er zullen meerdere belangrijke beslissingen zijn die je zult moeten maken. Hieronder vind je alvast wat vragen die je jezelf zou kunnen stellen. Zo kun je goed voorbereid aan de slag met het bouwen van een serre.

Waar ga je de serre voor gebruiken?

Uiteraard is het handig om te bedenken waar je de serre precies voor gaat gebruiken. Op basis daarvan kun je kiezen wat voor beglazing je zult nemen, wat de beste locatie is en voor wat voor profielen je het beste kunt gaan. Wil je vooral in de wat warmere maanden gebruik maken van de serre, of liever het hele jaar door?

Waar komt de serre te staan?

Misschien heb je al voor ogen waar je de serre precies wil hebben. Je keuze voor een bepaalde locatie kun je bijvoorbeeld af laten hangen van de hoeveelheid licht op de betreffende plek. Wil je de serre gebruiken als atelier, dan is de lichtinval erg van belang. Het kan ook zo zijn dat je juist een plekje wilt creëren waar je in de zomer lekker koel zit.

Wil je een losstaande serre of een woonserre?

Ook is het van belang dat je bepaalt of je voor een losstaande serre gaat, of voor eentje die geïntegreerd is in de woning. Deze opties brengen allebei zowel voor- als nadelen met zich mee. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet genoeg ruimte hebt om de serre direct aan je woning vast te maken. In dat geval zul je op zoek moeten gaan naar een geschikte plek om de serre te plaatsen.
Zou je graag meer informatie willen over het kopen van een serre? Kijk dan ook eens op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *