Een kamersteiger uitzoeken: dit moet je weten

Kamersteiger

Ga jij een steiger kopen? Handig! Vooral voor klussen op hoogte zijn steigers onmisbaar. Maar welke steiger moet je nu hebben? Is de kamersteiger echt het meest voor de hand liggende model of kun je toch beter iets anders kiezen? Alles over de kamersteiger en andere opties lees je hier.

Kamersteiger

Verven of behangen

Een kamersteiger is een relatief lage steiger maar nog steeds bedoeld om hoogten te bereiken die je anders niet kunt bereiken. Een kamersteiger is vaak 3 tot 4 meter hoog maximaal. De steiger is bovendien bedoeld voor in het huis. Je kunt de steiger wel buitenshuis gebruiken maar je komt gewoon niet zo ver omdat deze steiger niet zo hoog is. Verven of behangen: daar is de kamersteiger perfect voor. Op een ladder krijg je toch snel last van je rug en je staat bovendien gewoon veel minder veilig. Dat wil toch niemand? Als je valt kun je er voor altijd last van hebben. Een kamersteiger is veilig, en ideaal voor in huis.

Kamersteiger

En buiten dan?

Zoals hierboven beschreven kun je een kamersteiger ook best gebruiken voor buiten het huis maar het is gewoon niet aan te raden. Niet alleen omdat de kamersteiger eigenlijk veel te kort is en je er dus helemaal niet zoveel mee kan. Maar vooral ook omdat de kamersteiger niet gemaakt is om te gebruiken op ongelijke ondergrond. Buiten het huis is dat echter vaak het geval, bijvoorbeeld op de stoep voor je woning.