De mooiste plekken in Zuid Frankrijk

  • door

Als je op vakantie wilt naar Frankrijk, dan is het zuiden van Frankrijk zeer aan te raden. Met prachtige stranden, heerlijk weer, gezellige steden en vrolijke mensen is het the place to be. Veel mensen zoeken in de zomer het zuiden van Frankrijk op en er zijn diverse toeristische trekpleisters. Dit maakt het soms druk, maar aan de andere kant heeft dit het voordeel dat er veel voorzieningen te vinden. Denk aan vakantiehuizen, openbaar vervoer, winkels, uitjes en activiteiten. Het zuiden van Frankrijk is nog al groot en in dit artikel worden de beste plekjes beschreven, zodat jij doelgericht op vakantie kan gaan en alvast weet waar je heen moet.

De stad Nice

De stad Nice is onwijs mooi en is kenbaar door de gekleurde huizen en lange boulevard. Het ligt prachtig gelegen en je kan hier een verfrissende duik nemen in de zee. Dagelijks kun je over verschillende marktjes struinen en heerlijk eten kopen. Heerlijk genieten dus. Het vliegveld is dicht bij de stad en dit maakt het een makkelijke vakantiebestemming om heen te gaan. Zelfs in de winter is Nice populair, omdat het skigebied maar op een uur rijden van Nice ligt.

Natuurgebieden rondom Marseille

De natuurgebieden rondom Marseille zijn adembenemend. Met kristal helder blauw water en steile rotsen is dit gebied onwijs gaaf om te zien. Je kan hier prachtige hikes doen en op de toppen van de bergen uitzicht over het hele gebied vinden.

Vakantiehuizen in Zuid Frankrijk

Door de mooi gelegen steden is ook er veel aanbod van een vakantiehuis Zuid Frankrijk. Unieke villa’s voor een goede prijs en ook nog eens aan te rijden vanuit Nederland. Eigenlijk is het zuiden van Frankrijk voor iedereen aan te raden en kan je het zelf ontdekken door er een keer heen te gaan.