Cv-lekkages: reden genoeg om snel actie te ondernemen

lekdetectie Amsterdam

Lekkages zijn misschien wel de naarste problemen die je kunt hebben in je woning. Het vervelende van een lekkage is ook dat je hiermee gelijk twee problemen hebt. Je hebt namelijk het lek zelf én de schade die door het water wordt veroorzaakt. Waar het lek ook zit, zaak is dat dit altijd snel opgelost moet worden. Zo houd je de schade tenminste zo beperkt mogelijk. Een specialist in lekdetectie Amsterdam inschakelen is dan de eerste te ondernemen stap. Zeker bij een cv-lekkage zou je deze snelheid erin moeten hebben. Een dergelijke lekkage kan er namelijk voor zorgen dat je je centrale verwarming niet kunt gebruiken.

lekdetectie Amsterdam

Op of bij welke plaatsen kan een cv-lekkage tot uiting komen?

Een cv-lekkage kan zich op verschillende manieren uiten. Logisch zou zijn als je bij of onder een van de volgende plekken vocht of water zou ontdekken:

  • Alle leidingen die met de cv-ketel in verbinding zijn.
  • De radiatoren waarmee je je woning verwarmt.
  • Het expansievat.
  • De ingebouwde boiler
  • Vloerverwarming (indien aanwezig)
  • En tenslotte natuurlijk alle andere mogelijke onderdelen van de cv-ketel.

Je kunt overigens ook aan een ander aspect ontdekken dat je wellicht te kampen hebt met een cv-lekkage, namelijk een opeens veel lagere waterdruk in je cv-ketel. Bij een lekkage is het immers logisch dat die druk plotseling lager is.

Hoe voorkom je een cv-lekkage?

De kans dat je te maken krijgt met een cv-lekkage is al bij al niet heel groot. Toch kan het iedereen een keer overkomen. Wil je de kans op deze nare vorm van lekkage zo klein mogelijk maken? Zorg er dan ten eerste voor dat je je cv-ketel en alle elementen die ermee verbonden zijn goed onderhoudt. Laat het geheel met enige regelmaat door een expert inspecteren. Als er iets beschadigd is, zorg dan ook voor een tijdige vervanging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *