Combineer materialen in de terrasoverkapping van Verasol

Verasol

Seizoenen zijn prachtig, maar ze belemmeren ons ook om te genieten van buiten zijn. Het is ons echter dankzij allerlei technische snufjes in installaties steeds makkelijker gemaakt om de seizoenen te trotseren. Een daarvan is de terrasoverkapping. Verasol heeft volop keuze en helpt je graag verder.

Wat doet een terrasoverkapping?

Verasol

Een terrasoverkapping beschermt je tegen de seizoenen. Je plaatst deze constructie buiten in je tuin, vaak tegen de gevel aan. Hiermee zorg je dat jouw terras of een deel van je tuin overdekt is. Dat stuk wat overdekt is kun je vervolgens droog zitten, dus ook tijdens een zomerse bui zit je lekker. Maar ook de zon kan worden tegengehouden op deze manier wanneer het echt te heet is. 

Materiaalsoorten

Overkappingen bestaan in allerlei materialen. Die materialen worden vaak gecombineerd om tot het beste resultaat te komen.

Verasol

Je kunt bijvoorbeeld een houten of aluminium terrasoverkapping combineren met polycarbonaat. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het bestand is tegen stevige wind en forse sneeuwval. Zo kun je zelfs in de winter genieten van een heerlijke barbecue in de tuin, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het klimaat. 

Polycarbonaat kun je zien als een soort glasplaat van kunststof. Het materiaal is echter zo’n 250 keer sterker dan glas. Het is echter niet geheel krasvrij. 

Als je gaat voor een glasheldere plaat komt er nog een hoop zonlicht door. Dat is ideaal voor het voorjaar en het najaar. Je kunt ook gaan voor een melkwitte plaat, die minder licht doorlaat en waardoor het ook minder warm is.