Beddenwinkel een specialist in bedden

Heb je een ander huis gekocht en ben je op zoek naar het ideale bed? De beddenwinkel is een specialist op het gebied van bedden. Bij een bed hebben we het over een bed ombouw, bed bodem, matrassen of een complete boxspring. Voor je een bed gaat kopen is het belangrijk om eerst te kijken welke maat bed in de slaapkamer past. Ben je op zoek naar een één- of tweepersoonsbed? Je eigen lengte is belangrijk voor de lengte van je bed. Standaard is een bed 200 centimeter lang. Dat betekent dat de matras 200 centimeter lang is en als je er een bedombouw omheen wilt komt er in de meeste gevallen nog een centimeter of tien bij. Dat geldt ook voor een bedombouw voor een matras van 210 of 220 centimeter. Zoeken en vergelijken van bedden kan makkelijk op de website van de beddenwinkel.

Een ‘gewoon’ tweepersoonsbed of een boxspring?

Kies je voor een ‘gewoon’ bed of ga je een boxspring bestellen? Wanneer je niet zo’n grote kamer hebt heeft een boxspring het voordeel dat je er geen bedombouw omheen hoeft te plaatsen. Ook bij een 2-persoons boxspring kun je kiezen voor 2 aparte matrassen. Je kiest voor 2 aparte matrassen als:

  • Je bedpartner een ander postuur en/of lichaamsgewicht heeft
  • Je bedpartner liever een harder of zachter matras heeft
  • Je bedpartner meer of minder transpireert dan jezelf doet
  • Je bedpartner het eerder (of later) koud of warm heeft 
  • Een van jullie twee (of beiden) lichamelijke klachten heeft
  • Je gebruik wil maken van een verstelbare bedbodem

Let er bij een boxspring met twee aparte matrassen op dat de matrassen aan elkaar gemaakt kunnen worden zodat ze niet gaan verschuiven. Je voorkomt hiermee dat er een ‘geul’ in het midden ontstaat.

Waar moet je op letten bij het koen van een nieuw bed

Een nieuw bed uitzoeken is niet altijd even makkelijk. Wanneer je weet waar je op moet letten wordt het wel een stuk makkelijker. Oriënteer jezelf via internet en vraag advies aan familie en kennissen. Als je deze vragen beantwoord kom je al een stuk verder;

·         Ga je een boxspring bestellen of kies je voor een bedombouw?

·         Moet je bed aan voet en hoofdeind elektrisch verstelbaar zijn?

·         Wat voor een soort matras heeft je voorkeur? Denk hierbij aan traagschuim, koudschuim of pocketvering

·         Wat voor een matras heb je nu en bevalt dit?

·         Moet het bed bij je thuis worden gemonteerd of doe je dit zelf?

Weet je wat je wilt, vergelijk dan jouw keuze op de website van de beddenwinkel. Zo weet je zeker dat jouw keuze de juiste is! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *