3 redenen om voor glasvezelbehang te kiezen

  • door
Glasvezelbehanger

Bijna iedereen is tegenwoordig wel bekend met glasvezelbehang. Toch bestaat deze behangsoort minder lang dan gedacht. Pas circa vijftien jaar geleden begon dit behang met de opmars naar populariteit. Plotseling werd het in heel veel woningen en openbare gebouwen gebruikt. Vaak ter vervanging van ouderwets stucwerk. 

Tot die tijd was het eigenlijk vreemd wanneer je voor een behang zonder patroon koos. Waarom zou je als je je muur met heel veel verschillende kleuren en dessins kunt opvrolijken? Wat men niet besefte, is dat de vraag naar gladde muren in die tijd enorm was toegenomen. Met glasvezelbehang was het mogelijk om de muur snel te egaliseren en vervolgens opnieuw te schilderen. Hierdoor genoot men direct van een geheel nieuwe uitstraling van de muren in huis en bovenal een glad resultaat. De verkoop van behang met prints nam in die tijd enorm terug. En ook nu is glasvezelbehang over het algemeen populairder dan behangsoorten met prints. Een opvallende verandering, maar waarom? Wat maakt glasvezelbehang nu écht zo populair? Wij zetten de belangrijkste 3 redenen om voor glasvezelbehang te kiezen voor je op een rijtje. 

  1. Gemakkelijk aan te brengen 


Een van de grootste voordelen van glasvezelbehang is dat het relatief gemakkelijk aan te brengen is. In de meeste gevallen kan je dit gewoon zelf. Dit in tegenstelling tot stucwerk, iets wat ook veelvuldig wordt gebruikt bij het egaliseren van de muren, waarbij je vaak een vakman in moet schakelen om het netjes op de muren te krijgen. 

Een groot voordeel van glasvezelbehang is dat de rollen doorgaans een stuk breder zijn dan normale soorten behang, zoals vliesbehang en fotobehang. Hierdoor ben je dus veel minder tijd kwijt aan het behangen van één muur. Wil je zeker weten dat het op de juiste manier wordt gedaan of waag je jezelf hier liever niet aan? Dan kan je natuurlijk ook altijd nog een behanger inschakelen. Maar dit is niet per se noodzakelijk. 

  1. Verschillende mogelijkheden 


Wanneer je op zoek gaat naar glasvezelbehang, dan zal je al gauw merken dat er nog veel meer soortgelijke behangsoorten zijn. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan glasvliesbehang (dit behang is iets minder sterk en stootvast dan glasvezelbehang, maar nog altijd een goed alternatief voor stucwerk), maar ook aan renovlies. 

En over renovlies moeten we toch nog wel een aantal dingen ophelderen. Zo heeft het bedrijf Glasvezelbehang.nl een aantal jaren terug een bijzonder systeem ontwikkeld. Na 20 jaar ervaring met glasvezelbehang, hebben zij een eigen product op de markt gebracht die enorme waarde kan hebben voor iedere woning. Met name voor nieuwbouwwoningen of woningen waarbij pas stucwerk op de muren is aangebracht. We spreken van een zogenaamd open systeem. 

Een wand (zowel van gips of stuc) bevat vocht. En als dit vocht niet op de juiste manier kan wegtrekken, kunnen er scheuren ontstaan. Renovlies met open systeem biedt hier de oplossing voor. Dit behang verstevigt de muur en zorgt ervoor dat de muur alsnog voldoende kan ventileren. Hiermee worden scheuren voorkomen, waardoor de muren langer mooi blijven. 

  1. Beschermt de muur 


Glasvezelbehang wordt niet alleen gebruikt om de muren te egaliseren, maar ook om deze in de toekomst te beschermen tegen scheurvorming. Hierdoor zal je langer genieten van mooie, egale muren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *